Nasi Trenerzy

Michał Pezda

szef kuchni

Aktualnie szef kuchni w restauracji Arana w hotelu NARVIL Conference & Spa ***** w Serocku.

Wcześniej szef Kuchni w Natura Mazur Hotel&SPA Warchały. Pochodzi ze Śląska, z Czańca, gastronomiczne wykształcenie zdobył w pobliskich Kętach.

Gotuje od 15 roku życia. Pierwsze kroki kucharza stawiał pod okiem Mamy, to z domu wyniósł smak, szacunek do zawodu, produktu, regionalnych, tradycyjnych potraw i umiłowanie kuchni polskiej. Zawodowe doświadczenia zdobywał na południu Polski, w rodzinnych stronach - przez 7 lat w Kocierz Hotel&SPA, następnie przez półtora roku w restauracji Wirtuozeria w Bielsku Białej.

Kolejny krok to już przeprowadzka do Stolicy i rozpoczęcie pracy w Kafe Zielony Niedźwiedź na warszawskim Powiślu. W restauracji wyróżnionej tytułem „Knajpy Roku” w plebiscycie Gazety Wyborczej i prestiżową rekomendacją Slow Food Polska, spędził prawie 2 lata. To był najbardziej intensywny i przełomowy okres w życiu młodego kucharza. W roli sous chefa Sebastiana Olmy, zwycięzcy drugiej edycji TOP CHEF, doskonalił warsztat, techniki kulinarne, szlifował podniebienie, uczył się kultury pracy. Ambicja i chęć rozwoju zawodowego zaprowadziła go również na staż do gwiazdkowej restauracji Jasona Athertona City Social w Londynie.

Od września 2016r pełnił rolę Szefa Kuchni w hotelu Natura Mazur, gdzie wprowadził autorskie, sezonowe menu. Jego kuchnia to polskie, tradycyjne receptury, związane z regionem i co za tym idzie z produktem dostarczanym przez selekcjonowanych, lokalnych dostawców. Na serwowanych talerzach można było podziwiać bogactwo okolicznych jezior, lasów czy owoców pracy z regionalnych upraw i hodowli. W gotowaniu  nie brakowało również smaków dzieciństwa, powrotu do rodzinnego domu.

Dodatkowe osiągnięcia, to wystawienie swojego sous chefa Dominika Drąga w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce L’Art de la cuisine Martell 2017 na którym zdobyli trzecie miejsce i nagrodę publiczności.

Głównym celem pracy w Naturze Mazur było przyznanie Dziedzictwa Kulinarnego Warmi I Mazur, który został osiągnięty w kwietniu 2018 roku.

W maju 2018 odbył dwutygodniowy staż w najlepszej restauracji w Polsce, 1*Michelin Atelier Amaro, gdzie szlifował swój talent pod okiem najlepszych.

Podczas Opener Festival  Gdynia 2018 pełnił rolę sous- chef Sebastiana Olmy, wspólnie stworzyli dania od podstaw dla artystów takich jak Bruno Mars, Depeche Mode, Gorillas etc.

 

 

Media o nas

V4B w mediach

Powyższa lista nie jest kompletna, ponieważ niektórzy klienci zastrzegają sobie prawo do anonimowości

 

Zapisz się do Newslettera

Jeśli chcesz usunąć swój adres z naszego newslettera wpisz go w pole powyżej i  kliknij tutaj
© 2005 - 2020 V4B. Wszelkie prawa zastrzezone.
Budowa stron internetowych