Nasi Trenerzy

Michał Pezda

szef kuchni

Ostatnio szef Kuchni w Natura Mazur Hotel&SPA Warchały. Pochodzi ze Śląska, z Czańca, gastronomiczne wykształcenie zdobył w pobliskich Kętach.

Gotuje od 15 roku życia. Pierwsze kroki kucharza stawiał pod okiem Mamy, to z domu wyniósł smak, szacunek do zawodu, produktu, regionalnych, tradycyjnych potraw i umiłowanie kuchni polskiej. Zawodowe doświadczenia zdobywał na południu Polski, w rodzinnych stronach - przez 7 lat w Kocierz Hotel&SPA, następnie przez półtora roku w restauracji Wirtuozeria w Bielsku Białej.

Kolejny krok to już przeprowadzka do Stolicy i rozpoczęcie pracy w Kafe Zielony Niedźwiedź na warszawskim Powiślu. W restauracji wyróżnionej tytułem „Knajpy Roku” w plebiscycie Gazety Wyborczej i prestiżową rekomendacją Slow Food Polska, spędził prawie 2 lata. To był najbardziej intensywny i przełomowy okres w życiu młodego kucharza. W roli sous chefa Sebastiana Olmy, zwycięzcy drugiej edycji TOP CHEF, doskonalił warsztat, techniki kulinarne, szlifował podniebienie, uczył się kultury pracy. Ambicja i chęć rozwoju zawodowego zaprowadziła go również na staż do gwiazdkowej restauracji Jasona Athertona City Social w Londynie.

Od września 2016r pełnił rolę Szefa Kuchni w hotelu Natura Mazur, gdzie wprowadził autorskie, sezonowe menu. Jego kuchnia to polskie, tradycyjne receptury, związane z regionem i co za tym idzie z produktem dostarczanym przez selekcjonowanych, lokalnych dostawców. Na serwowanych talerzach można było podziwiać bogactwo okolicznych jezior, lasów czy owoców pracy z regionalnych upraw i hodowli. W gotowaniu  nie brakowało również smaków dzieciństwa, powrotu do rodzinnego domu.

Dodatkowe osiągnięcia, to wystawienie swojego sous chefa Dominika Drąga w jednym z najbardziej prestiżowych konkursów w Polsce L’Art de la cuisine Martell 2017 na którym zdobyli trzecie miejsce i nagrodę publiczności.

Głównym celem pracy w Naturze Mazur było przyznanie Dziedzictwa Kulinarnego Warmi I Mazur, który został osiągnięty w kwietniu 2018 roku.

W maju 2018 odbył dwutygodniowy staż w najlepszej restauracji w Polsce, 1*Michelin Atelier Amaro, gdzie szlifował swój talent pod okiem najlepszych.

Podczas Opener Festival  Gdynia 2018 pełnił rolę sous- chef Sebastiana Olmy, wspólnie stworzyli dania od podstaw dla artystów takich jak Bruno Mars, Depeche Mode, Gorillas etc.

 

 

Media o nas

V4B w mediach
masz pytania? chciałbyś nawiązać współpracę?nie wahaj się Zapytaj nas
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba
Paweł Gruba

Powyższa lista nie jest kompletna, ponieważ niektórzy klienci zastrzegają sobie prawo do anonimowości

 

Zapisz się do Newslettera

Jeśli chcesz usunąć swój adres z naszego newslettera wpisz go w pole powyżej i  kliknij tutaj
© 2005 - 2019 V4B. Wszelkie prawa zastrzezone.
Budowa stron internetowych